JoMa kaatoi KiPan – "Vuosikausiin fiilikseltään paras paikallismatsi"

Joensuun Maila piti Pohjois-Karjalan pesisherruuden itsellään, kun Kiteen Pallo kaatui kesän neljännessä derbyssä numeroin 1-2 (2-3, 3-2, 1-2).

Kesän neljännestä paikalliskamppailusta muodostui jälleen trilleri, mutta sisäpelin juhlaa ei 1412-päinen Rantakentän yleisö joukkueilta nähnyt.

–Tavoitteenamme oli pelata ehjin KiPa-kamppailu, mutta eihän se sitä sitten ollut. Kyllä tämä oli epätasaisin esitys meiltä näistä neljästä pelatusta, mutta en tiedä mistä se tänään johtui. Möin tämän pelin joukkueelle playoff-harjoitteena ottaen kotijoukkueen hyvän iskukyvyn, kauden otteet ja vieraskentän, pohdiskeli JoMan pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Kotijoukkue Kiteen Pallo karkasi avausvuoroparissa johtoon, kun JoMan ulkokenttä pomputteli palloa kolmospesän tuntumassa ja kotiin karkasi Jesse Eskelinen.

Tämän jälkeen juoksuja nähtiin vasta kolmannessa vuoroparissa, jossa Sami Mikkolanaho iski pallon vastustamattomasti väliin 2-0-juoksun arvoisesti.

JoMa sai omat juoksuhanansa auki kolmannen vuoroparin tasoittavalla, jossa Juha Puhtimäki iski pallon kakkosrajasta läpi yhden juoksun arvoisesti ja perään Aleksi Rautiainen niittasi kahdella peräkkäisellä onnistumisillaan jaksovoittoon riittäneet juoksut.

–Se oli vuosikausiin fiilikseltään paras paikallismatsi ja siellähän oli katsomossa meininkiä. Tiukkoja pelejä nämä ovat olleet aikaisemminkin ja niin oli nytkin, kuvaili Rautiainen kesän neljännen derbyn tunnelmaa.

Sama kaava toisella jaksolla

Ottelun toinen jakso mukaili vahvasti avausjakson tapahtumia. Mikkolanahon illan toisella onnistumisella kotijoukkue KiPa karkasi 1-0-johtoon, mutta Konsta Kettunen tasoitti kamppailun toisessa vuoroparissa.

–Pitää vaan sietää sitä, kun toinen johtaa ja koettaa päästä siitä vain ohi. Tänään oli molemmilla omat paikkansa ja meillä oma sisäpeli oli nihkeää, joskin ajoittain se aukesi sitten ihan mallikkaasti, pohti Rautiainen.

Ville Liukku vei isännät 2-1-johtoon, mutta Rautiainen iski palloa väliin tasoittaen ottelun neljännen vuoroparin aloittavalla. KiPa kuitenkin kimmersi jaksovoittoon, kun Valentin Ikosen näpäytys onnistui ja Eskelinen toi 3-2-voittojuoksun.

–Oli playoff-ottelun tuntua, meininkiä ja sietämistä. Näin pesisfraasein sanottuna sisäpelissä jäi onnistumiset harvaan ja eritoten perättäiset onnistumiset, näki pelinjohtaja Korhonen.

Litmanen ratkaisi supervuorossa

Kotijoukkue aloitti supervuoroparin sisävuorolla, josta tuloksena oli yksi onnistuminen Samu-Kalle Varosen toimesta. Tasoittavalla vuorollaan JoMa rakensi tilanteen Rautiaiselle, joka iski pallon väliin ja tasoitusjuoksun toi Konsta Piironen.

Tilanteen jatkuttua voittojuoksua pääsi tuulettamaan Henri Litmanen, jonka pomputus kakkosrajan poltti KiPan ulkokentän räpylässä ja joensuulaiset pääsivät juhlimaan kesän kolmatta derbyvoittoa.

–Oli hankala sisäpelionnistumisten päivä. Tiukka voitto ja otetaan sen tuoma tunnetila tästä mukaan, päätti Korhonen.