JoMa kaatoi KiPan – "Ennakkoon painotetuissa asioissa onnistuimme"

Joensuun Maila tarjosi 1038-päiselle kotiyleisölle puhtaan 2-0 (2-0, 4-1)- voiton naapuriseura Kiteen Pallosta.

Joensuun Maila jatkoi halli-SM- alkusarjaa perjantai-illan paikallisottelulla Kiteen Palloa vastaan. JoMa avasi ottelun sisävuorolla, jossa joukkue rakensi nopeaan tahtiin palottoman ajolähtötilanteen. Tilanne kuivui kuitenkin kasaan yhtä nopeasti, kun joensuulaiset vetosivat KiPa-lukkari Jesse Eskelisen syöttöä vääräksi kahteen kertaan, mutta kummallakin kerralla syöttötuomari Eki Kutvonen tuomitsi syötöt oikeiksi ja vuoro vaihtui.

–Väärä-huuto oli aivan oikea, mutta linja oli tänään matala. Hyvä, että linja säilyi samana läpi ottelun. Joukkue ei kohtalokkaaseen pelinaloitukseen reagoinut sen suuremmin ja tilanne nollattiin nopeasti. Siihen olen pelinjohtajana tyytyväinen. Se osoitti henkistä valmiutta ja kovuutta, näki Mikko Korhonen.

Toisessa vuoroparissa JoMa pääsi 1-0- johtoon harhaheiton turvin, kun polttoheitto ei tarttunut kolmospesällä pelanneen Kasperi Kaksosen räpylään. Joensuulaisten ulkopeli oli puolestaan avausjaksolla täyttä rautaa, eikä kiteeläiset saaneet kertaakaan miestä kolmospesälle.

–Iso teema oli tänään vastustajan nollatilanteen ja heidän sisäpelinsä syöminen. Onnistuimme siinä älyttömän hyvin. Se lämmittää, että ennakkoon painotetuissa asioissa onnistuimme, jatkoi Korhonen.

Avausjakson toisesta joensuulaisten juoksusta vastasi Henri Litmanen neljännessä vuoroparissa.

Lyöntipeli parani toiselle jaksolle

Avausjaksolla hieman vaisuksi jääneisiin kotiutusyrityksiin saatiin terävyyttä heti toisen jakson alkajaisiksi, kun Litmanen ja Aleksi Rautiainen onnistuivat kotiutuksissa.

–Toinen teema tähän otteluun oli tunnetilan nostaminen. Aina kun pukee pelipuvun päälle ja aletaan pelaamaan, niin aina toivoo, että ottelu ei jää siitä vajaaksi. Eikä tänään jäänyt.

JoMa painoi vielä lisää kaasua toisessa vuoroparissa karaten 4-0- johtoon Lauri Kivisen ja Rautiaisen onnistumisilla.

Kiteeläiset onnistuivat kertaalleen neljännessä vuoroparissa, jossa Lassi Vasarainen takoi pallon väliin kaventaen jakson loppulukemiksi 4-1.

Tuomas Jussilan tähdittämä IPV sunnuntaina Areenaan

JoMa jatkaa halli-SM- alkusarjaa sunnuntaina, kun Imatran Pallo-Veikot saapuu Joensuuhun. Tuomas Jussilan tähdittämä imatralaisjoukkue hävisi halliavauksensa Kiteen Pallolle viikko sitten, joten voitonnälkää joukkueelta varmasti löytyy. Sunnuntain ottelusta joensuulaisille riittää yksi piste varmistamaan paikan halli-SM- lopputurnaukseen.

–Sunnuntaille tullaan taas akut täynnä virtaa, kun saadaan vahva joukkue vastaan. Pyritään saamaan näistä peleistä kaikki hyöty saamaan irti tuloksen lisäksi. Tehdään asiat hyvin, mikä johtaa sitten hyviin lopputuloksiin, päätti pelinjohtaja Korhonen.

Katso kuvat matsista!