JoMa kaappasi kotiedun Saarikentällä!

Joensuun Maila haki Vimpelin Saarikentältä ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan, kun Veto kaatui kotiutuslyöntikilpailun jälkeen numeroin 1-2 (4-2, 5-9, 1-1, 1-3).

Superpesiksen välierät iskettiin tiistaina käyntiin, kun Joensuun Maila matkasi Vimpelin Vedon vieraaksi Saarikentälle. JoMan sisäpelaaminen haki uomiaan ottelun alkuvaiheilla, eikä kahteen ensimmäiseen vuoroon nähty kolmostilannetta joensuulaisten toimesta. Veto puolestaan onnistui. Ensimmäisessä vuoroparissa Janne Mäkelä iski pallon kakkospuolelle väliin ja 1-0- johtojuoksun toi Elmeri Anttila. Sama kaava toteutui toisessa vuoroparissa, kun Perttu Ruuska onnistui iskemään pallon kolmospuolelle väliin yhden juoksun arvoisesti.

JoMa pääsi kolmannessa vuoroparissa peliin mukaan, kun Henri Litmanen kotiutti Konsta Piirosen ja perään Juha Niemi iski Tuomas Jussilan kotiin ja ottelu tasoittui.

Veto kuitenkin tuli lyöjäjokereidensa johdolla tasoittavalle vuorolle räväkästi. Ruuska puhkoi kakkossauman ja Mäkelä iski pallon koppari Konsta Piirosen eteen ja kotijoukkue paineli jaksovoittoon lukemin 4-2.

–Ensimmäinen jakso oli meiltä kyllä todella luokaton. Tauolla sitten keskustelimme, että kuinka lähdemme toiselle jaksolle ja peli parani huomattavasti, kommentoi JoMan parhaana palkittu Puhtimäki.

Samaa mieltä oli myös pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

–Ottelun alkuun ei voi missään nimessä olla tyytyväinen ja siinä oli paljon hermostuneisuutta.

Toiselle jaksolle uudella ilmeellä

Ottelun toisella jaksolla nähtiin varsin erikoisia käänteitä ja runsaasti juoksuja. Juoksujen lyöminen alkoi heti ensimmäisessä vuoroparissa, kun kotijoukkueen Matias Rinta-aho sivalsi pallon kakkospuolelta jokeen. Lyönnillä kotiin hölkkäili Mikko Kanala ja perään Rinta-aho juoksenteli kentän ympäri harhaheiton turvin.

JoMa tasoitti tilanteen tasoittavalla vuorollaan, kun Aleksi Rautiainen iski kakkosrajaan kahden juoksun arvoisen lyönnin. Samassa vuorossa Niemi onnistui toistamiseen illan aikana ja joensuulaiset siirtyivät johtoon.

Toisessa vuoroparissa Vimpeli onnistui kertaalleen Sami Haapakosken toimesta, mutta sitten alkoi JoMan ralli. Konsta Kettunen iski pallon kakkosjatkeelle, pallo pomppasi koppari Viljo Sillanpään yli ja kotiin juoksivat Litmanen ja Puhtimäki. Kettunen pääsi juhlimaan kunnaria vielä perään ja JoMa näytti menevän menojaan.

Kolmannessa vuorossa Rinta-aho onnistui kertaalleen ja tämän jälkeen oli taas joensuulaisten kunnarijuhlien vuoro. Juha Puhtimäki napautti pallon kakkosluukusta jokeen ja vie JoMan 4-9- johtoon.

Haapakoski onnistui neljännen aloittavalla kertaalleen, joten jakson loppulukemat kirjattiin JoMalle numeroin 5-9.

Ratkaisu kotiutuslyönneillä

Joensuun Maila aloitti supervuoroparin sisävuorolla. Tilanne rakentui Niemelle, joka iski keskisauman puhki ja joensuulaiset siirtyivät 0-1- johtoon. Vimpeli iski yhtä vahvasti takaisin, kun Ruuska tälläsi pallon kolmospuolelta jokeen. Koppari Piironen uiskenteli pallon kuitenkin nopeasti takaisin kentän puolelle, eikä Vimpeli ei päässyt juhlimaan voittoa.

Ratkaisu siirtyi näin ollen kotiutuslyöntikilpailuun, jossa JoMa oli vahva. Joensuulaiset onnistuivat aloittavalla vuorollaan kolme kertaa Puhtimäen, Niemen ja Kivisen toimesta.

Kotiutulyöntien tasoittavalla vuorolla Puhtimäki pääsi hassuttamaan Vedon lyöjiä ja kotijoukkue jäi yhteen lyötyyn juoksuun.

–Hyvin pesimme kasvomme toisella jaksolla ja loppu oli mitä oli. Kotareissa löimme kyllä hyvin ja mielestäni sillä ansaitsimme voiton tänään, päätti Puhtimäki.

–Ensimmäinen peli tätä sarjaa ja ensimmäinen kiinnitys. Sen asian kanssa täytyy olla nöyrä, että voiton saimme. Olo oli läpi ottelun kuitenkin sellainen, että kun saamme pelin käyntiin, niin sitten kyllä kimmerrämme tasaisesti. Toisellakin jaksolla tuli aika helpot juoksut annettua, mutta saimme itsekin sitten jotain, päätti Lehtimäki.

JoMa otti näin ollen ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan. Sarjan toinen ottelu pelataan torstaina Kerubi Stadionilla! Varmista paikkasi nyt ja osta liput tästä linkistä!