JoMa jatkoi voittoputkeaan – "Olemme tyytyväisiä"

Joensuun Maila jatkoi voittoputkeaan miesten Superpesiksessä kaadettuaan Hyvinkään Tahkon lauantain kamppailussa numeroin 1-0 (6-0, 2-2).

Kolea ja ajoittain tihkusateinen lauantai-ilta houkutteli Kerubi Stadionille 1454 katsojaa seuraamaan JoMan ja Tahkon välistä pistetaistoa. Joensuun Maila pelasi ottelun ilman Juha Puhtimäkeä ja Lauri Kivistä. Lautasen äärellä kotiyleisön edessä 19-vuotissyntymäpäiviään pääsi viettämään jo torstaina lukkaroinut Seeti Surakka.

Ottelun avausjaksolla joensuulaiset ottivat toisessa vuoroparissa kuskin paikan Henri Litmasen onnistumisella. Tämän perään esiin nousi Simo Vainikainen, joka iski pallon kakkosjatkeelta maisemiin 1+1 juoksun arvoisesti ja JoMa karkasi jo 3-0-johtoon.

–Isossa kuvassa ajattelemamme pelikonseptin mukainen suoritus. Onnistuimme ulkona hyvin ja järkevästi. Pelasimme tilanteet tarkasti, sekä kärsivällisesti. Olimme valppaana, että emme anna Tahkolle isoa onnistumista ja sitä kautta tietynlaista hurmosta, linjasi pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Jakson loppupuolella JoMa rallatteli taululle 6-0- lukemat, kun Iiro Kuosa, Aleksi Rautiainen ja Konsta Kettunen onnistuivat kotiutuksissa.

–Ensimmäinen jakso oli sisäpelin osalta todella hyvää peliä ja onnistumisia tuli paljon. Löimme merkistä palloa väliin vaihtotilanteissa ja vähän jokainen jätkä sai onnistumisia.

Toinen jakso tasattiin

Ottelun toisella jaksolla JoMan sisäpeli ei noussut samanlaiseen lentoon kuin ensimmäisellä.

–Ensimmäisen jakson onnistumiset jäivät sitten toiselta jaksolta puuttumaan. En oikein tiedä mitä siinä tapahtui, tilastojen valossa siellä ei tapahtunut oikein mitään. Tahko pelasi nollatilanteissa hyvin, emmekä saaneet vuoroja käyntiin ja pelaaminen vähän odotutti.

1-0-johtojuoksun iski Rautiainen, mutta Tahko onnistui heti perään tasaamaan lukemat Teemu Nikkasen onnistumisella.

Jakson lopulla Rautiainen iski vielä kertaalleen, mutta hyvinkääläiset kimmersivät tasoihin, kun Kristian Malikinen onnistui.

–Ne juoksut mitkä teimme, niin ne tilanteet rakensimme ahtaista paikoista ja siitä jäi hyvä fiilis. Kyllä voitolle annan tässä kaiken huomion ja siihen olemme tyytyväisiä, päätti Korhonen.

Business Joensuu lehdistötilaisuus

Katso kuvat!