JoMa järjesti takaa-ajon Kiteellä - “Tämä oli todella iso venyminen”

Joensuun Maila järjesti Kiteen rantakentällä rajun takaa-ajon ja sai lopulta kaipaamansa revanssin, kun Kiteen Pallo kaatui loppulukemin 1-2 (4-1, 5-6, 0-1).

Joensuun Mailalle jäi paljon hampaankoloon torstailta, jolloin Kiteen Pallo vei voiton Kerubi Stadionilla. JoMa sai kuitenkin kaipaamansa revanssin kukistamalla KiPan vieraissa supervuoropariin venyneessä mittelössä.

–Sehän oli viihdearvoltaan ihan viihdyttävä pesäpallo-ottelu. Molemmat joukkueet pelasivat ajoittain hyvin, tuomarit olivat hyviä ja jännitys säilyi. Voimasuhteiden kääntymisiäkin oli puolin ja toisin, kiteytti pelinjohtaja Mikko Korhonen.

Pullakahvin arvoinen takaa-ajo

Kitee tuli heti ottelun alkuun railakkaasti. Kotiyleisön kannustuksen siivittämänä KiPa meni ensimmäisessä vuoroparissa 3-0-johtoon ja ulkokentällä se nollasi JoMan sisäpelin kolmesti. Joensuulaisten avausjakson ainokaisesta vastasi jokeri Aleksi Rautiainen.

–Vaikka me itse avitettiin vastustajaa tänään on sanottava, että Kitee hyödynsi tietynlaisen haastajan asetelman erinomaisesti. He löivät vapautuneesti palloon ja heillä oli sekä vaarallisuutta että laatua mailanvarressa, kehaisi Korhonen kiteeläisiä.

Myös toisen jakson KiPa avasi väkevästi Sami Mikkolanahon lyödyllä. Kiteen sisävuoron lopussa JoMa kuitenkin uinahti pahasti, kun viimeinen lyöjä Kasperi Kaksonen painoi pallon maisemiin kahden juoksun arvoisesti. Hetkeä myöhemmin Jesse Eskelinen löi Kaksosen vielä kolmoselta kotiin ja takaa-ajettavaa olikin neljän juoksun verran.

–Oli melkoisen epäuskoinen fiilis heti toisen jakson alkuun, kun vastustajan numero yhdeksän löi heti laittoman jälkeen pallon meidän koppareiden välistä menemään, “Doksa” pudisteli.

Vuoropari kerrallaan JoMa pystyi kuromaan eroa vähitellen umpeen. Neljännen tasoittavalla JoMa takoi vielä tarvittavat kolme juoksua taululle ja paineli jaksovoittoon.

–Jatkoimme pelaamista sillä mentaliteetilla, että mennään aina voittamaan vuoroparia. Kun saatiin kaveri nollattua kahdesti ja itse aina juoksu lyötyä, kotijoukkueen hurmos laantui. Sitä kautta ruokimme itseämme, että täältä tullaan.

Takaa-ajon suuria hahmoja oli erityisesti Rautiainen, joka löi kolme juoksua ja ratkaisi vieläpä jaksovoiton. Rautiainen ratkaisi kaiken kukkuraksi supervuoroparinkin.

–Varmaan aika hyvä kokemus oli meidän joukkueelle, sillä meillä ei hirveästi ole takaa-ajamisia ollut. Tämä oli todella iso venyminen ja sen kunniaksi piti ihan pullakahvit ottaa pelin jälkeen, päätti Korhonen hymyillen.

JoMan sarja jatkuu perjantaina 17.7. Kempeleen Kirin vieraana. Seuraava kotipeli Joensuun Mailalla on vasta tiistaina 21.7., kun sarjan vahvasti avannut Kouvolan Pallonlyöjät saapuu Kerubi Stadionille vieraaksi. Osta lippusi ajoissa ennakkoon tämän linkin kautta!

Katso kuvat!