JoMa haki täyden pistepotin rantakentältä!

Kylmissä ja kosteissa olosuhteissa pelatun kesän toisen paikallistaiston vei Joensuun Maila numeroin 0-2 (1-3, 0-2).

Kesän toinen kamppailu Joensuun Mailan ja Kiteen Pallon välillä ei noussut pesisklassikoiden terävimpään kärkeen, sillä kylmä ja sateinen sää vesittivät paikallismatsia Rantakentällä. Ottelun alku oli tunnusteleva ja ensimmäinen juoksu nähtiin toisessa vuoroparissa Iiro Kuosan toimesta. Kuosa iski pallon vakuuttavasti väliin ja kotiin kiiruhti Simo Rahunen. Kitee onnistui tasoittamaan jakson samaisessa vuoroparissa, kun Sami Mikkolanaho onnistui kumuralla kotiuttamaan Jesse Eskelisen.

Joensuulaisten sankariksi avausjaksolla nousi Juha Puhtimäki, jonka täydellisyyttä hiponut lyönti painui takaa keskeltä koppareiden välistä maisemiin. Lyönnillä kotiin hölkkäili Lauri Kivinen ja Puhtimäki kiersi kunnarin. Ensimmäinen jakso päättyi JoMan 1-3- voittoon.

–Ensimmäiselle jaksolle osui yksi hyvä lyönti. Joukkueen peli-ilme kyllä lämmittää mieltä ja meidän ulkopelimme paranee nyt kokoajan ja sen kanssa olemme töitä nyt tehneetkin. Eihän se vielä sillä tasolla ole, kuin pitäisi, mutta suunta on nyt oikea, kommentoi JoMan parhaana palkittu Puhtimäki.

–Vastustajalle pitää antaa kyllä krediittiä siitä, että he pelasivat vaihtotilanteita todella hyvin. Emme siihen päässeet oikein kiinni, mutta onneksi meidän takatilannepelaamisemme on sellaista, että siihen voi luottaa, jatkoi Puhtimäki.

Ottelun toisella jaksollakaan ei juoksuilla juhlittu. JoMa tuli jakson alkuun vahvasti ja iski heti alkuun kaksi juoksua Puhtimäen ja Aleksi Rautiaisen onnistumisilla. Tämän jälkeen ei ottelussa enää juoksuja nähty, vaan molemmat joukkueet olivat vahvoja räpylässä.

–Kyllä sellainen tuntuma oli, että tilanteita saimme hyvän määrän. Kitee pelasi tänään hyvin, mutta sellainen fiilis jäi, että hallinta oli meillä kuitenkin. Meidän takatilannepelaamisemme kesti hyvin tänään, näki JoMan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

–Kyllä sieltä pelistä vielä kohtia löytyy, jossa meidän pitää pelata paremmin, mutta koko ajan pallo pyörii oikeaan suuntaan, päätti Lehtimäki.

Joensuun Maila pelaa seuraavan kerran lauantaina Alajärven Ankkureiden vieraana.