Joensuun Mailan yhteisharjoitukset tauolla – ”Mieluummin olemme varovaisia, kuin välinpitämättömiä”

Joensuun Mailan superpesisjoukkueen yhteisharjoitukset, sekä muu toiminta on tällä hetkellä tauolla koronaviruksen vuoksi.

Suomen hallitus ilmoitti torstaina 12. maaliskuuta, että kaikki maassa järjestettävät yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun asti. Pesäpalloliitto noudattaa suositusta ja kotimaan superpesiskausi alkaa näillä näkymin 1. kesäkuuta.

Joensuun Mailan Superpesisjoukkueen yhteisharjoitukset ja muu toiminta jäi tauolle torstaina, kun tieto tuli, että halli-SM-lopputurnausta ei pelata.

–Uusi tilanne tuli kaikille eteen ja alkuun sitä ”maallikkona” mietti, että tarvitseeko meidän nyt harjoituksia keskeyttää ja koskettaako tämä meitä. Mutta sitten nopeasti huomasi, kun urheilusarjoja laitetaan poikki ja seurat, sekä eri lajit keskeyttävät toimintaansa, niin tuli olo, että millä erikoisluvalla Joensuun Maila tai pesäpallojoukkue voisi jatkaa toimintaa, kommentoi Joensuun Mailan pelinjohtaja Mikko Korhonen.

–Olemme konsultoineet terveysalan ammattilaisia ja heiltä saamia suosituksia sekä yleistilannetta, niin tuntuisi vastuuttomalta ja itsekkäältä jatkaa joukkueharjoittelua. Meidän täytyy kantaa oma kortemme kekoon tämän yhteiskunnan ja maailmanlaajuiseen tilanteeseen. Joukkueharjoituksia emme tee nyt.

Joukkueen pelaajat ovat saaneet omat ohjeistukset valmennusryhmältä omatoimiselle jaksolle.

–Joukkue haluaa omalla esimerkillään hidastaa viruksen etenemisnopeutta. Mieluummin olemme varovaisia, kuin välinpitämättömiä, linjasi Korhonen.

Perjantaina tulleen uuden sarjajärjestelmän myötä miesten Superpesiksen runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja (26 ottelua joukkuetta kohden) eli runkosarjan lisäottelut (4 ottelua joukkuetta kohden) jäävät pois. Runkosarja pitenee viikolla, jotta toukokuulta siirtyvät ottelut saadaan mahdutettua ohjelmaan.

–Olemme valmennustiimin kanssa puhuneet, että ammattimaisuus on sitä, että osaa suhtautua muuttuviin tilanteisiin. Turha on harmitella ja jossitella, jos emme pääse tekemään sitä tai tätä, mitä olimme tälle ajanjaksolle suunnitelleet. Nyt menemme näillä edellytyksillä ja etenemme sellaisella asenteella, että kaikkeen täytyy olla valmis. Muuttuviin tilanteisiin pitää olla valmis sopeutumaan.

Joensuun Mailan joukkueen oli määrä viettää viikon mittainen harjoitusleiri Espanjan Fuengirolassa pääsiäisen jälkeen huhtikuussa.

–Luonnollisesti emme tässä tilanteessa lähde Fuengirolan harjoitusleirille huhtikuussa, jatkoi Korhonen.

Vaikka pesäpallokauden alku tuleekin siirtymään ja joukkueen harjoitteluun tulee muutoksia, niin pelinjohtaja Korhosen mukaan aihetta huoleen ei ole.

–Olen vahvasti sitä mieltä, että pesäpallossa harjoituskausi on äärimmäisen pitkä. Se alkaa todella aikaisessa vaiheessa ja lajiharjoituksia tehdään paljon. En ole yhtään huolissani siitä, että harjoituksellisesti tässä pääsisi taantumista tapahtumaan.

–Täytyy muistaa, että tässä on myös paljon mahdollisuuksia ja hyvääkin. Ajallisesti harjoituskaudessa on ilmaa ja sitä käytetään monella tavalla. Kunhan tämä vallitseva tilanne rauhoittuu ja on ylipäänsä järkevää, päätti aloittaa harjoittelu, niin totta kai sitten reagoidaan mahdollisten harjoituspelien ja harjoittelun suhteen. Kaikki on avoinna tässä kohtaa, päätti Korhonen.

Joensuun Maila haluaa korostaa, että ihmisten terveys menee aina kaiken edelle.