Joensuun Maila ja Puijon Pesis solmivat laajan yhteistyösopimuksen

Puijon Pesis ja Joensuun Maila ovat solmineet strategisen kumppanuussopimuksen.

Sopimuksen avulla Savo-Karjalan alueelle luodaan vahva seurapari. Tarkoituksena on kasvattaa mielenkiintoa pesäpalloon ja kehittää itäsuomalaista pelaajapolkua.

Kuopio ja Joensuu ovat omien maakuntiensa keskuskaupunkeja ja Itä-Suomen yliopiston kampuskaupunkeja. Pesäpallon tulevaisuuden kannalta on olennaista, että laji kasvaa ja kehittyy kasvukeskuksissa, joissa urheilulajien välinen kilpailu on kovaa.

Sopimuksen lähtökohtana on, että molemmat seurat hyötyvät yhteistyöstä. Yhteistyötä on mahdollisuus myöhemmin syventää ja laajentaa.

Sopimus kattaa muun muassa seurojen välisen pelaajaliikenteen, valmennuksen tieto-taidon ja osaamisen vaihtamisen sekä yhteistyön myynnissä ja markkinoinnissa.

Sopimus mahdollistaa pelaajaliikenteen seurojen välillä joustavasti ja tavoitteellisesti. Tavoitteena on alueellisen pelaajapolun kehittäminen.

JoMan naisten ja miesten superpesisjoukkueiden pelaajista osa tavoittelee ensi kaudeksi pelipaikkaa PuPen naisten ja miesten ykköspesisjoukkueista. Pelaajaliikenne toteutetaan pääosin koko kauden mittaisilla vuokrasopimuksilla. Ennen kauden alkua seurojen valmennusjohdot sopivat, missä joukkueessa pelaajat pääsääntöisesti kauden pelaavat.

PuPen ykkösjoukkueiden pelaajilla on mahdollisuus kauden aikana pelata yksittäisiä superpesisotteluita JoMan superpesisjoukkueissa.

PuPen B-ikäisiä junioreita ohjataan pelaamaan JoMan nuorten superpesisjoukkueissa, mikäli PuPella ei ole sarjoissa omia joukkueita.

Valmennuksessa yhteistyötä tehdään muun muassa yhteisillä leireillä. PuPen miesten ykköspesisjoukkueen päävalmentaja Mikko Lahtinen toimii talvikaudella myös JoMan valmennuksessa. Lahtinen siirtyy pelikauden ajaksi JoMan miesten superpesisjoukkueen toiseksi pelinjohtajaksi.

-Kyseessä on laaja-alaisempi ja syvemmälle menevämpi yhteistyösopimus, kuin pesäpalloseurojen välille on normaalisti tehty, korostaa Puijon Pesiksen puheenjohtaja Aleksi Eskelinen.

Hän muistuttaa, että Joensuun Maila on edennyt pesäpallon absoluuttiselle huipulle tekemällä pitkään määrätietoista työtä.

-JoMa on erinomainen esimerkki, josta Puijon Pesiksellä on paljon opittavaa, Eskelinen sanoo.

Super-JoMa Oy:n toimitusjohtaja Jonne Kemppainen toteaa, että seura on pitkään etsinyt yhteistyöseuraa, jolla on yhtä kovat tavoitteet kuin sillä itsellään.

-Mukavaa, että kumppani löytyi niinkin läheltä kuin Kuopiosta. Katsojille yhteistyö ensimmäiseksi näkyy joustavana pelaajaliikenteenä seurojen välillä, mutta pitkällä tähtäimellä sopimus varmasti tuo molemmille osapuolille paljon enemmän, Kemppainen sanoo.

Lisätietoja:

PuPen puheenjohtaja Aleksi Eskelinen, puh. 044 370 4306

Super-JoMa Oy:n toimitusjohtaja Jonne Kemppainen, puh. 045 166 1832