IPV:n Tuomas Jussila: ”Aika kutkuttava olo on”

Joensuun Mailan paidasta Imatran Pallo-Veikkoihin siirtynyt Tuomas Jussila kertoo kuulumisiaan Imatralta ja kommentoi sunnuntain halli-SM- ottelua.

JoMa kohtaa sunnuntain halli-SM- alkusarjan kamppailussa Imatran Pallo-Veikot. Imatralaisten riveissä nähdään joensuulaisille hyvin tuttu mies, kun Tuomas Jussila saapuu ensimmäistä kertaa IPV:n paidassa joensuulaisyleisön eteen.

–No kyllähän tässä aika kutkuttava olo on. Ei sitä vielä ole hirveästi ennättänyt ennakkoon ajattelemaan, mutta veikkaan, että kun sunnuntaina kentälle mennään, niin se saattaa melko erikoiselta tuntua, kommentoi puhelimitse tavoitettu Jussila.

–Tuttuja jätkiä on niin paljon vastassa ja on jännää nähdä, että mihin suuntaan peli lähtee pyörähtelemään sunnuntaina.

Jussila pelasi Joensuun Mailassa kaudet 2013-2019 ja mies nähtiin JoMa-paidassa yhteensä 255 kertaa. Lähtemättömän vaikutuksen joensuulaiseen pesäpalloyleisöön tehnyt Jussila palkittiin JoMa-vuosien aikana kaksi kertaa vuoden pesäpalloilijana. Nyt edessä on uudet kuviot Imatralla.

–Helppo on ollut päästä uuteen joukkueeseen sisään. Meillä on nuoria ja innokkaita pelureita joukkue täynnä ja näillä miehillä on hirveän kova halu kehittyä ja mennä omilla urillaan eteenpäin. Siihen on ollut helppo päästä mukaan. Odottavainen fiilis on ensi kesän suhteen, näki Jussila.

–Lähtökohdat seurojen ja menestyksen osalta ovat toki hieman erilaiset. Uusi tilanne ja sehän tuo mielenkiinnon tähän hommaan.

Uusia haasteita miehen peliuralle on siis edessä, ja niitä on tarjonnut myös talvikausi.

–Talvikausi on ollut vähän suunnitelmista poikkeava. Pieni operaatio oli tuossa vuodenvaihteen tienoilla ja alkuvuosi on mennyt kuntoutushommissa. Pikkuhiljaa tässä yritetään päästä kuntoon.

Sunnuntain halliottelusta Jussila odottaa kovaa haastetta.

–Onhan se JoMalla kivikova nippu. On etenemisvoimaa ja lyöntivoimaa. Vaihtotilannepelaamisessa meidän täytyy pystyä JoMaa pysäyttämään, että peli ei mene jatkuvaksi takatilateen puolustamiseksi. Jos siihen mankeliin joutuu, niin sieltä kyllä sen verran kovia lyöjiä löytyy, että vääjäämättä jossain kohtaa juoksuja tekevät.

–Oman pelin kautta kun ajattelee, niin tässä ollaan vielä opiskeluvaiheessa. Sen kautta täytyy lähteä eteenpäin ja isossa kuvassa täytyy laittaa asioita pykälittäin eteenpäin. Ei vielä voi liian pieniin nyansseihin puuttua. Maltillisesti eteenpäin, päätti Jussila.

Imatran Pallo-Veikot – Joensuun Maila sunnuntaina 23.2. klo 16.00 Joensuu Areenassa

Lue halliotteluiden infopaketti tästä linkistä!