Iiro Kuosa jatkaa JoMassa kaksivuotisella sopimuksella

Joensuun Maila ja Iiro Kuosa ovat solmineet kaksivuotisen jatkosopimuksen.

Kiistatta yksi Suomen parhaista räpylämiehistä, Iiro Kuosa, jatkaa myös tulevilla kausilla JoMan paidassa kirjoitettuaan syksyyn 2022 yltävän jatkosopimuksen seuran kanssa. 28-vuotias Vihdin Pallon kasvatti on edustanut JoMaa kaudesta 2017 lähtien.

–Hyvät fiilikset jatkosopimuksesta. Olen täällä nyt kolme vuotta pelannut ja kaikki on sujunut hyvin. Hommat ovat toimineet seuran ja joukkueen puolelta mallikkaasti, niin ei hirveästi pelillisiä asioita tarvinnut miettiä jatkosopimusta tehdessä, kommentoi Kuosa.

Kuosan mitaliputki on ollut Joensuussa nousujohteinen. Kaudella 2017 kaulaan ripustettiin SM-pronssia ja kahdella edellisellä kaudella mies on päässyt juhlimaan Suomen mestaruutta. Kauden 2017 päätteeksi mies palkittiin päätösgaalassa kultaisella räpylällä, joka annettaan parhaaksi valitulle

ulkopelaajille pelaajien äänestämänä. Mies pitää seuran kehittymästä pelillisten asioiden ohella tärkeänä.

–Joensuun Mailan organisaatio on ottanut isoja askeleita viimeisten vuosien aikana. Se oli jo hyvällä tasolla, kun tänne 2017 tulin pelaamaan, mutta omasta mielestäni harppauksia eteenpäin on tapahtunut viime vuosina. Toimivia juttuja on paljon ollut, joten niidenkin valossa päätöksen tekeminen jatkosopimuksen kirjoittamisesta oli helppoa.

Kuosan rooli JoMan ulkopelissä on ollut merkittävän suuressa roolissa matkalla Superpesiksen kirkkainta kärkeä.

–Tietysti sitä toivoo, että seura ja ”JoMalainen” kehitys menevät koko ajan eteenpäin. Pelilliset asiat totta kai siinä rinnalla, mutta se taso on jo niin korkealla, että se on enemmän sen tason ylläpitämistä, päätti Kuosa.

Joensuun Mailan toimitusjohtajan Jonne Kemppaisen mukaan neuvottelut Kuosan kanssa etenivät vaivattomasti.

–Iiro on ehdottomasti koko sarjan parhaimpia ulkopelaajia ja omalla paikallaan Suomen paras. Neuvottelut olivat sinänsä helpot, koska pelaajalla ja seuralla oli molemmilla toiveena kahden vuoden jatkosopimus, kertoi Kemppainen.

Katso video