Henri Litmaselle kahden vuoden jatkosopimus!

Joensuun Maila ja Henri Litmanen ovat solmineet kaksivuotisen jaksosopimuksen.

Kaudesta 2013 asti Joensuun Mailaa edustanut Henri Litmanen, 27, nähdään tuoreen sopimuksen myötä JoMan paidassa kauden 2021 loppuun saakka. Litmasella oli sopimusta jäljellä vielä tuleva sesonki, mutta mies päätti allekirjoittaa sopimuspaperin hyvissä ajoin ennen kauden alkua.

–Hyvät fiilikset tässä totta kai on. Erittäin mielelläni jatkan Joensuussa, koska täällä on pitkään ollut menestyvä joukkue, organisaatio on mennyt koko ajan eteenpäin ja puitteet ovat viimeinkin Suomen parhaat. Ilolla mennään eteenpäin, kommentoi Litmanen sopimustaan.

Litmanen on noussut määrätietoisella työllä Joensuun Mailan kantavaksi runkopelaajaksi. Miehen vahvuudet löytyvät vakuuttavasta sisäpelaamisesta, jossa mieheltä on totuttu näkemään varmoja vaihtolyöntejä, sekä tehokkaita kotiutuksia. Mestaruuskaudella 2018 Litmanen takoi 32 ottelussa 2+30=32 lyötyä juoksua. Ulkopelissä Litmanen on nähty pääsääntöisesti kolmospolttajan paikalla. Siilinjärveltä kotoisin oleva Litmanen siirtyi pelaamaan JoMaan kesäksi 2013.

–Nuori pelaajahan sitä silloin oli, kun tänne ensimmäistä kertaa tulin. Uuden opettelua se oli, kun juniorivuodet loppuivat ja ensimmäistä kesää lähti pelkästään miesten sarjaa pelaamaan uuteen seuraan ja uusiin maisemiin. Ensimmäinen kausi lähti Joensuussa rullaamaan hyvin ja kyllähän kesä 2013 oli mukava lopettaa ensimmäiseen miesten SM-mitaliin.

Litmanen on ollut voittamassa kaikkia Joensuun Mailan seurahistorian SM-mitaleja. Miehen palkintokaapissa komeilee viisi pronssista mitalia ja viime syksynä saavutettu SM-kulta.

–Vuosi vuodelta tässä on menty koko ajan eteenpäin. Välillä olimme lähempänä ja välillä kauempana kultamitalia, kun viisi vuotta putkeen pronssia kaulaan ripustettiin. Hieno homma, että on itse kehittynyt vuosien varrella niin paljon, että pystyi olemaan isossa roolissa voitammassa kultaa viime syksynä.

Myös tulevan kauden haasteet saa miehen innostumaan.

–Hallista saimme hyvän startin tämän vuoden rupeamalle, kun hallipelit etenivät voitokkaasti alusta loppuun asti. Innolla tässä Espanjan reissua jo odottelee, kun siellä pääsee sarjakauden tänä vuonna avaamaan.

–Totta kai tulevaan kauteen lähdetään vähän erilaista tilanteesta, kun olemme hallitseva mestari. Positiivinen haaste on jälleen edessä ja erittäin mukava on tulevaan kesään startata, päätti Litmanen.

Joensuun Maila avaa Superpesiskauden 28.4. Fuengirolassa vierasottelulla Seinäjoen JymyJusseja vastaan. Kotiavaus pelataan Kerubi Stadionilla toukokuun 9. päivä, jolloin vastustajaksi saapuu Vimpelin Veto. Kausikortit kesälle myydään nyt – varmista oma paikkasi kaikkiin Joensuun Mailan kotiotteluihin ja hanki kausikorttisi tästä linkistä

Video!