Harri Broman ja Ari Mononen Super-JoMa Oy:n pääomistajiksi

Super-JoMa Oy:n omistuspohja muuttuu.

Joensuulaiset Harri Broman, Ari Mononen ja Joni Nousiainen ovat hankkineet omistukseensa yhteensä 76,6% Super-JoMa Oy:n äänivaltaisesta osakekannasta Joensuun Maila ry:ltä.

–Super-JoMa Oy:n tarkoitus on turvata joensuulaisen pääsarjapesäpalloilun taloudelliset edellytykset. Omistajamuutoksilla haetaan kehitystyöhön lisää osaamista ja resursseja, kertoo Ari Mononen.

–Määrätietoinen tavoitteemme on olla Suomen paras pesäpallo-organisaatio. Huippu-urheilun tueksi haluamme kehitellä myös muuta liiketoimintaa, esimerkiksi erilaisia tapahtumia, joilla on synerginen yhteys seuran resursseihin ja olosuhteisiin.

Aiemmin 100% osakkeista omistanut Joensuun Maila ry jatkaa yhtiön omistajana 23,3%:n omistuksella. Joensuun Maila ry pyörittää seuran junioritoimintaa.

–Joensuun Maila ry:n kannalta on tärkeää, että seuralla on edustusjoukkuetasolla vakaa ja kauaskantoinen pohja. Pääsarjatason joukkueet ja pelaajat toimivat esikuvina ja motivaattoreina junioreillemme, sanoo Joensuun Maila ry:n puheenjohtaja Ari Hakulinen.

–Näistä lähtökohdista on tärkeää, että Super-JoMa Oy:n omistusta pystytään jakamaan tahoille, jotka seisovat seuran arvojen takana. Lisäksi uudella omistuspohjalla on jo aiemmin ollut vahva rooli alueemme yhteiskunnallisessa vastuussa, joten luottamus yhteiseen tulevaisuuteen on erittäin positiivinen.

Super-JoMa Oy on tehnyt neljällä edellisellä tilikaudellaan positiivisen liiketuloksen.

–Yhtiön taloudellinen tulos on ollut viimeisen kahden vuoden aikana hyvä. Tämän ansiosta Superpesiksen alkuvuosien taloudellisten haasteiden tuomaa kuormaa on saatu pienennettyä. Tavoitteena on parantaa yhtiön vakavaraisuutta edelleen ja näin turvata yhtiön toiminta myös vaikeina aikoina. Yhtiön taloudellinen tulos jätetään myös jatkossa yhtiön toiminnan kehittämiseen ja investointeihin, päätti Ari Mononen.