Hallikausi käynnistyy perjantaina – ”Joukkueen sisällä on kova vaatimustaso”

Pesisvuosi 2020 isketään käyntiin perjantaina perinteisellä tammikuun tasonmittaus- harjoitusottelulla Joensuu Areenassa.

Hallitseva Suomen mestari Joensuun Maila starttaa hallikauden harjoitusottelulla naapuriseura Kiteen Palloa vastaan perjantaina ennen sunnuntain virallista Halli-SM- avausta. Muutoksia kokenut joensuulaisryhmä pääsee esittäytymään uudessa koostumuksessaan ensimmäistä kertaa kotiyleisölle.

–Syksy on eletty ja juhlat on juhlittu. Arki rullaa hyvin ja hauskaa on jälleen päästä pelaamaan. Kyllä tässä jo kovasti odottaa uuden kauden käynnistymistä, kommentoi Joensuun Mailan Konsta Kettunen.

Joensuun Mailan mestaruusjoukkueesta kauden päätteeksi maisemaa vaihtoivat Tuomas Jussila (IPV), Juha Niemi (Manse PP), Joni Lehikoinen (KiPa) ja pelinjohtaja Juhani Lehtimäki. Uusina pelimiehinä joensuulaisporukkaan liittyivät Topi Hurskainen, Antti Hartikainen ja Simo Vainikainen. Pelinjohdossa syksyllä aloitti Mikko Korhonen yhdessä Mikko Lahtisen kanssa. Valmennustiimissä jatkaa viime kauden kakkospelinjohtaja Antti Väistö.

–Joukkue vaikuttaa kovin motivoituneelta uuden valmennuksen ja parin uuden pelaajan tulon myötä. Ei tässä olla yhteen löysäilty alkukauden harjoituksissa, vaikka pari mestaruutta alla onkin. Kaikesta huomaa, että joukkueen sisällä on kova vaatimustaso ja kaikki tekee täysillä hommia, jatkoi Kettunen.

–Uusi valmennus on tuonut sopivasti pientä uutta harjoitteluun, mutta pelaamisen peruspaketti on muutoin pysynyt kasassa.

Joensuun Mailan kokoonpanosta sivussa ovat leikkausoperaatioistaan toipuvat Hartikainen ja Vainikainen.

Perjantai-illan vastustaja Kiteen Pallo on myös uudistanut ja lähtee seuran 30-vuotisjuhlakauteen uudella ilmeellä. Pelinjohtajakseen kiteeläiset hankkivat Petri Tuuvan ja kakkospelinjohtajan paikalla nähdään Saku Havukainen. Pelaajarintamalla joukkueen vahvuuteen liittyivät JoMa-kasvatti Tommi Päivinen ja viime kaudella Joensuussa mestaruutta juhlinut Tohmajärven Pompun kasvatti Joni Lehikoinen.

–Kiteen Pallo on kova keskikastin porukka varmasti tulevalla kaudella. Pelinjohdon muutokset ovat tuoneet heille varmasti uutta virtaa tekemiseen. KiPa pystyy haastamaan kärkijoukkueita ja odotankin perjantain matsista tasaista vääntöä, päätti Kettunen.

Perinteiset tammikuun tasonmittaus- harjoitusottelut ovat keränneet viime vuosina Joensuu Areenan täyteen pohjoiskarjalaista urheiluväkeä. Näin on odotettavissa myös perjantaina, kun joukkueet pääsevät tositoimiin. Sanomalehti Karjalainen välittää ottelun verkkosivuillaan suorana lähetyksenä selostettuna. Ottelun selostaa Jani Leinonen ja kommentaattorina toimii Petri Pennanen.

Joensuun Maila – Kiteen Pallo perjantaina 10.1.2020 klo 18.00

Lue hallipelien infopaketti tästä linkistä.