Halli-SM käynnistyy sunnuntaina – ”SiiPe on aina yllätysvalmis joukkue”

Joensuulaisjoukkue pääsee polkaisemaan kaasun pohjaan sunnuntaina, kun halli-SM- avauksessa vastaan asettuu Siilinjärven Pesis. Perjantai-iltana pelattu tammikuun tasonmittaus tarjosi ajoittain laadukasta pesäpalloa ottaen huomioon sen, että eletään vasta tammikuun alkua. JoMa nappasi harjoitusottelusta makean startin vuodelle, kun Kiteen Pallo kaatui areenassa numeroin 2-0 (7-0, 2-1).

–Kaiken kaikkiaan se oli meiltä ehjä esitys. Ensimmäiseksi otteluksi ulkopeli oli yllättävän valmista ja sisälläkin nähtiin ihan riittävästi laadukkaita suorituksia. Toki se vaatii vielä tekemistä ja samoin pelin rytmissä pysyminen kaarella, ruoti JoMan Henri Litmanen perjantain ottelua.

Sunnuntaina alkaa kuitenkin matka kohti halli-SM- lopputurnausta ja sinne päästäkseen on joensuulaisten selvitettävä alkulohko, jossa pelaa JoMan lisäksi SiiPe, KiPa ja IPV. Lohkojen voittajat etenevät maaliskuussa pelattavaan lopputurnaukseen.

–SiiPe on aina yllätysvalmis joukkue. Joukkueessa on hieman vaihtuvuutta viime kesään, mutta muutoin keskenään ovat tuttuja miehiä. Viime kaudella pelasimme tiukkoja pelejä heitä vastaan, vaikka sarjataulukossa olimme eri päissä loppukaudesta, jatkoi Litmanen.

SiiPen riveissä nähdään joensuulaisille tuttu mies, kun Matias Hänninen siirtyi tulevaksi kaudeksi kasvattajaseuraansa vuoden mittaisella vuokrasopimuksella. Lisäksi SiiPen ryhmästä löytyy runsaasti mielenkiintoisia tulevaisuuden pelaajia, kuten vuonna 2001-syntyneet Sebastian Lahti ja Aatu Roivainen, sekä 2002-syntynyt Roni Vainikainen. Viime kauden SiiPen joukkueesta Simo Vainikainen vaihtoi maisemaa Joensuuhun.

–Huolellisuutta ja kärsivällisyyttä tarvitsemme sunnuntaille. Pelit eivät aina lähde kulkemaan kuten eilen, kun pääsimme heti ensimmäisessä vuorossa vastustajaa edelle ja sitä kautta hyvin pelin hallintaan kiinni. Täytyy luottaa siihen, että oma taitotaso riittää pelin edetessä ja sitä kautta saada ratkottua voitto, päätti Litmanen.

Autotalo Hartikainen - Teitä varten -videoennakko