Fuengirolan reissulta tuomisina kolme sarjapistettä

Ottelun avausjakso oli puhtaasti joensuulaisten heiniä. JoMa karkasi heti ensimmäisessä vuoroparissa 0-2- johtoon, kun Aleksi Rautiainen ja Henri Litmanen onnistuivat mailan varressa. Onnistumiset ulkopelissä railakas sisäpelaaminen takasivat JoMan jaksovoiton peräti numeroin 0-9.

—Kyllä olen tyytyväinen siihen, kuinka pelasimme ja tulimme peliin. Kyllä se oli laadukasta tekemistä, vaikka jotain tuli myös ilmaiseksi, mutta määrätietoisia onnistumisia tuli paljon. Siihen täytyy olla tyytyväinen, kommentoi Joensuun Mailan pelinjohtaja Juhani Lehtimäki.

Joensuun Mailan parhaana ottelussa palkittiin Juha Puhtimäki, joka pelasi varmaotteisesti lautasen äärellä ja löi JoMan juoksuista kaksi.

—Sellainen kauden ensimmäisen pelin tuntu. Molemmat saivat hieman ilmaiseksi juoksuja, mutta ajoittain ihan kohtuullista pesäpalloa ja varsinkin toisella jaksolla alkoi olemaan yleisölle vähän enemmän nähtävää, kun peli tiukentui, näki Puhtimäki.

Toisella jaksolla tasainen taistelu

Helteisissä olosuhteissa pelatun ottelun toinen jakso tarjosi 2278 katsojalle tasaisen väännön. Jukka-Pekka Vainionpää tykitti JymyJussien johtojuoksun, mutta tasoittavalla vuorollaan JoMa pääsi varkain johtoon, kun kotijoukkueen lukkari Henri Itävalo tarjoili kolme juoksua vapaataipaleiden turvin.

Tästä ei JymyJussit sen enempää hätkähtäneet, vaan Toni Marjamäki puhkaisi kentän takaa kakkospuolelta kolmen juoksun arvoisesti ja siirsi joukkueensa kuskin paikalle. Kolmannessa vuoroparissa JoMa taituroi itsensä kuiville ja johtoon, kun Puhtimäki, Rautiainen ja Litmanen löivät juoksut mieheen.

—Toisella jaksolla oikeastaan tapahtui kaikki mitä tuollaisen ensimmäisen jakson jälkeen voi tapahtua. Lukkarille tuli vaikeaa ja hänen vaihtamisensa muutti kaverin ulkokenttää. Hieno takaa tuleminen nousu, jäi päällimmäiseksi mieleen, jatkoi Lehtimäki.

JymyJussien lyöjätykki Vainionpää näpäytti vielä tasatilanteen päälle neljännen vuoroparin aloittavalla, johon vastasi tasoittavalla vuorolla Juha Niemi, jonka kumura painui vastustamattomasti väliin tuoden JoMalle lisäpisteen.

—Juuri puhuimme tuossa poikien kanssa, että kukaan ei muista milloin viimeksi JoMa on sarja-avauksesta napannut täyden pistepotin, mutta nyt on sekin ihme nähty ja tästä on hyvä jatkaa kautta, päätti Puhtimäki.

Joensuun Maila suuntaa takaisin Suomeen keskiviikkona 1.5. Kotiavaus Kerubi Stadionilla pelataan torstaina 9.5. ja tuolloin vastustajaksi asettuu Vimpelin Veto. Liput kotiavaukseen ovat myynnissä Ticketmasterin verkkokaupassa!