Antti Hartikainen JoMaan – ”Tällaiseen toimintaympäristöön on mukava tulla”

Joensuun Maila ja Antti Hartikainen ovat solmineet kaksivuotisen pelaajasopimuksen.

Kymmenen Suomen mestaruutta, neljä SM-hopeaa, kolme SM-pronssia, 8 Itä-Länsi- arvo-ottelua, vuoden pesäpalloilija 2013 ja Superpesiksen kärkilyöntikuningas 2019. Antti Hartikaisen, 34, saavutukset miesten Superpesiksessä ovat vailla vertaa. Nyt miehellä on edessään uudet kuviot Joensuun Mailassa tuoreen kaksivuotisen pelaajasopimuksen myötä.

–Innostunein mielin tulen Joensuuhun pelaamaan. Aika monesta pienestä asiasta muodostuu isompi kokonaisuus tässä seuran vaihdossa. Kun on kyse kilpaurheilusta, niin totta kai mahdollisuus menestyä vaikuttaa, mutta myös sijainti ja tuttu pelinjohtaja olivat tärkeässä roolissa päätöstä tehdessä, kommentoi Hartikainen.

Sotkamolaislähtöinen Hartikainen edusti kasvattajaseuraansa Sotkamon Jymyä kauden 2017 loppuun saakka, kunnes vaihtoi maisemaa Kouvolaan. Päättyneellä kaudella Hartikainen pääsi tuulettamaan kärkilyöntikuninkuutta ja SM-pronssia Pallonlyöjien paidassa.

–Kouvolasta sain uutta virtaa uralleni. Jos näin voi sanoa, niin koen tietyllä tavalla, että urani alkoi uudelleen, kun muutin Kouvolaan pelaamaan. Sitä edeltäneitä kausia varjostivat polvivaivat ja silloin ei elämä ollut helppoa niiden kanssa. Polvien kierukkavaivat vaikuttivat omaan tekemiseen ja oli vaikea pelata puolikuntoisena, valotti Hartikainen.

Sisäpelissä Hartikainen on tunnettu juonikkaana vaihtotilannepelaajana. Ulkopelissä mies on totuttu näkemään polttolinjassa.

–Aika näyttää millainen roolini tulee olemaan. Minulta haetaan varmasti johtajuutta ja esimerkkiä, sillä tässä on paljon nuoria kavereita mukana. Kaikkiin joukkueisiin ja seuroihin tulee aika-ajoin muutoksia ja nyt JoMalla on yksi aikakausi umpeutumassa. Haluan olla tuomassa oman panokseni tähän seuraan ja joukkueeseen. Nyt siihen on hyvä mahdollisuus.

Uuteen joukkueeseensa mies liittyy hyvillä mielin.

–Voin ihan vilpittömästi sanoa sen, että kun ottaa kaikki urheilulajit ja seurat huomioon Suomesta, niin JoMa on todella korkealla omassa tekemisessään.

–Täällä tehdään organisaationa erittäin mallikelpoisesti hommia ja ennen kaikkea täällä on halu kehittyä koko ajan, eikä asioiden kanssa jäädä polkemaan paikoilleen. Tämä pätee niin toimiston puolelle, kuin urheilulliselle puolelle. Tällaiseen toimintaympäristöön on mukava tulla, päätti Hartikainen.

Joensuun Mailan sopimustilanne 4.10.

Pelinjohtaja: Mikko Korhonen 2021

Antti Hartikainen 2021

Konsta Piironen 2021

Konsta Kettunen 2022

Topi Hurskainen 2021

Henri Litmanen 2021

Matias Hänninen 2021

Juha Puhtimäki 2020 (+optio 2021)

Mikko Kemppainen 2020

Simo Rahunen 2020

Iiro Kuosa 2020

Samuel Tirkkonen 2021

Seeti Surakka 2021

Kasperi Hämäläinen 2020

Justus Niemeläinen 2021

Väinö Väänänen 2020

Erkka Gröhn 2020

Katso video!

Tiedotekuva Hartikaisesta median vapaaseen käyttöön