JoMa tyrmäsi KiPan tasonmittauksessa – ”kopissa oli latautunut tunnelma”

Joensuun Maila avasi vuoden 2023 raikkaalla esityksellä, kun Kiteen Pallo kaatui numeroin 2–0 (5–1, 7–2).

Joensuun Mailan ja Kiteen Pallon välinen tammikuun tasonmittaus houkutteli loppiaisena peräti 1321 henkeä seuraamaan vuoden ensimmäistä pesäpallo-ottelua Joensuu Areenaan.

Jos katsomossa oli riemukas tunnelma, niin sitä se oli myös kentän puolella kotijoukkueen osalta. JoMa takoi kolmessa ensimmäisessä vuoroparissa tulostaululle 5–0-johdon ulkopelin ollessa raudanlujassa kunnossa. Juoksuista kolme iski Juho Toivola ja kertaalleen onnistuivat Henri Litmanen sekä Ville Väliaho. Kiteeläisten jakson ainut juoksu nähtiin neljännessä vuoroparissa Jiri Pippolan toimesta.

– Oli aika latautunut ottelu harjoituspelivaiheeseen. Kopissa oli latautunut tunnelma, joka näkyi hyvinä suorituksina, kommentoi Juho Hacklin.

Toisen jakson alku oli ensimmäistä tasaisempi. Avausjakson tapaan kuskin paikan otti joensuulaiset, kun Litmanen ja Toivola takoivat JoMan 2–0-johtoon. KiPa sai peliään avausjaksoa paremmin auki ja kavennusjuoksu nähtiin ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla vuorolla Samu-Kalle Varosen toimesta.

Toisessa vuoroparissa molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen. 3–2-lukemissa edettiin neljänteen vuoropariin, jossa JoMa iski kaasun pohjaan ja takoi yksittäisillä onnistumisilla 7–2-jaksovoiton. Viimeisessä vuorossa mailan varressa onnistuivat Toivola, Iiro Nokkala, Topi Kosonen ja Elmeri Lieto.

– Kokonaisuus oli kaikkinensa hyvä. EI ollut mitään merkkilapsuksia ja ulkopeli oli varsinkin erittäin mallikasta, päätti Hacklin.

Kolmostilanteissa JoMa oli selkeästi KiPaa edellä numeroin 24–8.

Joensuun Maila pelaa seuraavan kerran Joensuu Areenassa sunnuntaina 5. helmikuuta, jolloin halli-SM-avauksessa vastaan asettuu tämän illan tapaan Kiteen Pallo. Ottelu alkaa kello 16.00.